مقالات مرکز غزل زرگریان

رتینول چیست و 5 مزیت اصلی آن برای پوست صورت

رتینول
3.2
(233)

رتینول یکی از مشتقات ویتامین A می‌باشد که با نفوذ در لایه میانی پوست سبب تولید کلاژن و الاستین در پوست می‌شود. فواید رتینول برای پوست درمان جای جوش، آکنه‌های ملایم، منافذ پوست و چروک ریز صورت است. استفاده از رتینول برای پوست چرب سبب کنترل چربی پوست می‌شود و همچنین استفاده بلند مدت در مقدار کم سبب اثرات مطلوبی روی پوست خشک نیز می‌گردد. این ماده یکی از مواد مهم موجود در ترکیبات انواع کرم‌های جوانساز پوست می‌باشد و استفاده از بهترین کرم رتینول ایرانی و خارجی در کاهش چین و چروک، روشن سازی و کاهش جوش و کنه تاثیر فراوانی دارد.

این محصول به صورت قرص، کرم و سرم مورد استفاده قرار می‌گیرد که توجه به بهترین زمان مصرف قرص رتینول و همچنین نکاتی در رابطه با موارد منع استفاده از آن بسیار مهم است.

در این مطلب از وب سایت سالن زیبایی غزل زرگریان قصد داریم شما را با همه‌چیز درباره‌ی رتینول و فواید مصرف آن برای پوست آشنا ساخته و به پرسش‌های شما در این باره از قبیل رتینول پوست چیست؟ قرص رتینول چیست؟ و … پاسخ دهیم.

رتینول چیست؟

رتینول چیست؟

رتینول شکلی از ویتامین A می‌باشد که کاربردهای فراوانی در روتین مراقبت از پوست دارد. از این ماده به منظور درمان و التیام آکنه‌های ملایم و جوش استفاده می‎شود و در کاهش اثرات پیری نیز موثر است.

مصرف این محصول به صورت موضعی و بر روی سطح بیرونی پوست می‌باشد. این محصول در اشکال مختلفی مانند ژل، کرم، پماد، سرم و لوسیون و حتی قرص در بازار عرضه شده است. این ماده نوعی رتینوئید با عملکردی ملایم است که بدون نسخه در فرمولاسیون کرم‌ها و محصولات مراقبت از پوستی وجود دارد و در پوست تبدیل به اسید رتینوئیک (شکل فعال ویتامین A) می‌شود.

این ماده با گردش سلولی و تحریک کلاژن می‌تواند تاثیر استرس بر پوست و ایجاد چین و چروک را کاهش دهد و سبب بهبود بافت پوست گردد.

علی رقم عملکرد فوق العاده این ماده قدرتمند در بهبود مشکلات پوستی، در سطح مولکولی و در مقایسه با رتینوئیدهای تجویزی دارای تاثیر متفاوتی است.

بهترین ماده برای استفاده همزمان با این محصول، ویتامین C است. در ادامه بیشتر به فواید رتینول برای پوست چرب و دیگر انواع پوستی خواهیم پرداخت.

موارد مصرف رتینول پوست چیست؟

موارد مصرف رتینول پوست چیست؟

این ماده در محصولات آرایشی و مراقبت از پوست بکار می‌رود و در موارد زیر موثر است:

  • درمان آکنه و کاهش ترشح چربی پوست
  • مراقبت از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورا بنفش
  • جوانسازی پوست و کاهش لکه‌های پیری و چین و چروک
  • بهبود بافت ناهموار پوست
  • تقویت ساختار پوست، انعطاف‌پذیری پوست و افزایش تولید کلاژن و الاستین
  • بهبود انواع هایپرپیگمانتاسیون و ملاسما
  • بهبود سلامت پوست، تسریع فرایند تجدید سلولی و بهبود مشکلات پوستی نظیر لکه‌های قهوه‌ای و آکنه
فواید رتینول چیست؟

فواید رتینول چیست؟

اگر از خطوط ریز چین و چروک پوست، جوش و آکنه پوستی و کدری و تیرگی پوست صورت خسته شده‌اید، استفاده از محصولات دارای این ماده بسیار مفید است. این ماده با تحریک تولید کلاژن سبب سفت شدن و جوانسازی پوست می‌شود.

بهترین کرم رتینول ایرانی و محصولات تجویز شده بوسیله پزشک در درمان انواع جوش و آکنه، بستن منافذ پوستی و پاکسازی پوست چرب و کنترل ترشح چربی و سبوم و ... موثر است. استفاده از محصولات دارای این ماده برای بیماران مبتلا به اگزما، پسوریازیس و ... نیز توصیه می‌شود.

فواید رتینول برای جوش

رتینول به دلیل خواص ضدالتهابی با جلوگیری از انسداد منافذ پوستی گزینه خوبی برای جوش های صورت است. این ماده با کاهش ترشح چربی پوست سبب تقویت ساختار پوست و بهبود سریع لکه‌های آکنه شده و به درمان جای جوش کمک می‌کند.

مصرف این ماده در دراز مدت با کنترل چربی، سبب بهبود پوست و جلوگیری از جوش‌های سرسیاه یا سفید و ... خواهد شد. از طرف به دلیل خواص ضدالتهابی این ماده با کاهش التهاب پوست علائم قرمزی و تورم مربوط به جوش‌ها و جوش زدن بعد از تاتو ابرو، میکروبلیدینگ، هاشور ابرو و.. نیز کاهش می‌دهد.

رتینول برای پوست چرب

در روتین پوست چرب به دلیل تنظیم و تعادل هیدراتاسیون بدون تشدید چربی به رتینول نیاز است. بهترین کرم رتینول ایرانی جوانساز دارای عصاره آلوئه‌ورا، اسید هیالورونیک، ویتامین A و روغن ویتامین E است که سبب کنترل چربی پوست می‌شود.

بهترین رتینول برای پوست خشک

برای پوست خشک انتخاب بهترین محصول دارای این ماده با غلظت مناسب مهم است. بهتر است مصرف این ماده را برای درمان خشکی پوست صورت با غلظت کم شروع کرده و به مرور زیاد کنید. افرادی که سابقه مصرف این ماده را ندارند و دارای پوست خشک هستند و از آرایش پوست حساس استفاده می‌کنند، باید از رتینول ضعیف استفاده نمایند.

مصرف این ماده با درصد پایین، روزی یک الی دو بار در دراز مدت اثرات مطلوبی روی پوست خشک خواهد داشت.

جوانسازی پوست

کرم‌های جوانسازی دارای این ماده به دلیل خواص ترمیم کنندگی و ضدپیری پوست اثرات مفیدی روی پوست دارند. این ماده با افزایش تولید کلاژن سبب کاهش چین و چروک و تسریع تجدید سلولی و در نتیجه جوانسازی پوست می‌گردد.

شروع محصولات حاوی این ماده با غلظت کم و افزایش تدریجی آن در جهت عادت پوست می‌تواند عوارض جانبی آن را کاهش دهد.

درمان لک صورت

اگرچه استفاده از این ماده سبب بهبود لکه‌های صورت نیز می‌شود؛ اما باید توجه کنید که ممکن است عوارض حساسیتی و تحریک پوستی هم در بعضی از افراد بوجود آید.

بنابراین برای درمان لکه پوستی بهتر است ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید. رتنیول با افزایش تجدید سلولی پوست و همچنین کاهش تولید ملانین می‌تواند موجب تقلیل لکه‌های تیره و غیریکنواختی رنگ پوست گردد.

قرص رتینول چیست

قرص رتینول چیست؟

قرص رتینول دارای ویتامین A می‌باشد که به شکل مکمل دارویی مصرف شده و ماده‌ای موثر جهت سلامتی پوست، چشم و سیستم ایمنی بدن است. در مواردی که افراد دچار کمبود ویتامین A هستند می‌توانند از این قرص استفاده کنند.

کمبود ویتامین A سبب مشکلاتی از قبیل ضعف سیستم بدنی، مشکلات پوستی، کاهش دید در شب و خشکی چشم خواهد شد. با مصرف قرص رتینول می‌توان این نقص را جبران نمود. برای درمان بعضی از اختلالات پوستی نظیر آکنه و پسوریازیس هم می‌توان از این قرص استفاده کرد. در این موارد این قرص یک درمان دارویی است که سبب کنترل علائم و بهبودی حالت پوست خواهد شد.

نحوه مصرف و روش استفاده از رتینول

روش استفاده از این ماده با توجه به بروز عوارض پوستی در اثر ندانستن نحوه مصرف بسیار مهم است. پیش از استفاده از محصولات دارای این ماده برای مشاهده عدم حساسیت بهتر است مقداری از ان را روی قسمت کوچکی از پوست خود استفاده کنید و درصورت عدم مشاهده واکنش آلرژیکی و التهاب روتین آن را آغاز کنید. برای استفاده از این محصول باید ابتدا پوست خود را تمیز و خشک کنید. در زمان استفاده از فرآورده‎های رتینول نباید از اسکراب پوست استفاده کنید.

یک لایه نازک از بهترین کرم رتینول ایرانی یا خارجی را روی صورت بمالید و در نهایت کرم مرطوب کننده استفاده کنید. بهتر است این محصول را به آرامی به روتین پوستی خود وارد کنید و در ابتدا دو الی سه بار در هفته از آن استفاده کنید. زیرا استفاده بیش از حد از آن می‌تواند قرمزی، خشکی و حساسیت ایجاد کند.

موارد احتیاط و منع رتینول

رتبنول برای پوست‌های به شدت حساس و افرادی که دارای واکنش‌های آلرژیک پوستی یا حساسیت غذایی هستند، گزینه مناسبی نیست. افراد با سن کم نیز بهتر است از این محصول در روتین روزانه خود استفاده نکنند.

همچنین درصورتی که جای زخم تاتو، آفتاب سوختگی، آسیب و ترک خوردگی پوستی دارید بهتر است تا بهبود پوست از این ماده استفاده نکنید.

مصرف رتینولن در بارداری

مصرف رتینول در بارداری مانند انجام تاتو در بارداری اصلا توصیه نمی‌شود. ویتامین A نقش مهمی در رشد جنین دارد و مصرف بالای این ماده در بدن احتمال دارد باعث اختلال در رشد جنین گردد. از همین رو توصیه می‌شود که در دوران بارداری به هیچ وجه از این ماده استفاده نکنید.

تداخلات دارویی رتینول

استفاده از این ماده با برخی داروهت تداخل دارد. برای نمونه استفاده همزمان این ماده و تتراسایکلین‌ سبب افزایش حساسین پوست به نور شده و خطر سوختگی پوستی را به دنبال دارد. همچنین استفاده از این محصول با داروهای خوراکی مانند ایزوترتینوئین (Accutane) هم سبب افزایش عوارض جانبی نظیر تحریک و خشک پوست خواهد شد.

عدم استفاده پیش از کارهای زیبایی و درمانی

این ماده سبب افزایش حساسیت پوستی می‌شود. از همین رو قبل از لیزر، لایه برداری، استفاده از شمع و دیگر فرآیندهای مشابه حداقل تا 5 روز از آن استفاده نکنید. از طرفی بعد از اموری مانند میکرونیدلینگ صورت نیز از مصرف این ماده خودداری کنید.

عوارض رتینول چیست؟

عوارض مصرف موضعی این ماده که معمولا موقتی است و با عادت پوست به آن به تدریج برطرف می‌شود شامل افتاب سوختگی، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست صورت، سوزش یا خارش و خشکی پوست می‌باشد.

کم‌تر از 10 درصد افراد ممکن است به عوارض جانبی شدیدتری مانند تاول، حساسیت به نور، تورم، تغییر رنگ پوست، تشدید اگزما و آکنه و .. مواجه شوند.

بهترین زمان مصرف قرص رتینول کی است؟

بهترین زمان مصرف قرص رتینول همراه با غذاست. دوز بالای ویتامین A سبب ایجاد مسمومیت شده و باید حتما تحت نظر پزشک مصرف شود. درخصوص زمان استفاده از این ماده می‌توان گفت در افراد مختلف متفاوت می‌باشد؛ مثلا برخی افراد از آغاز 20 سالگی با مواجه با علائم چین و چروک می‌توانند از محصولات دارای این ماده استفاده کنند و برخی دیگر از 30 سالگی.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3.2 / 5. تعداد آرا: 233

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها