مقالات مرکز غزل زرگریان

جلوگیری از انتقال هپاتیت با تاتو

جلوگیری از انتقال هپاتیت با تاتو
4.3
(6)

راه‌هایی پیشگیری از انتقال هپاتیت با تاتو یکی از مهم‌ترین مسائلی است که در هنگام انجام آرایش دائم و تاتو باید به آن اهمیت داد. برای پیشگیری از انتقال هپاتیت در آرایش دائم و انتقال بیماری با تاتو باید تمامی وسایلی مورد استفاده در آرایشگاه استریل شوند. همچنین استفاده از وسایلی نظیر کارتریج، سوزن تاتو و تیغ یکبار مصرف نیز در جلوگیری از انتقال هپاتیت با تتو تاثیرگذار است.

یکی از مهم‌ترین عوارض تاتو علاوه بر آلرژی به جوهر تاتو، آلودگی‌های خونی است. درصورتی که سوزن تاتو یکبار مصرف نبوده و ابزار تاتو استریل نشده باشند و قبلا برای شخص دیگری استفاده شده باشند، فرد مستعد ابتلا به بیماری‌هایی از جمله هپاتیت، ایدز و …می‌شود.

مراجعه به مراکز غیربهداشتی برای انجام تاتو، احتمال انتقال ایدز از طریق خراش پوست و هپاتیت را به همراه دارد. از این‌‌رو برای جلوگیری از زنده ماندن ویروس ایدز روی تیغ و زنده ماندن ویروس ایدز در جوهر تاتو ضروری است اصول ایمنی و بهداشتی همچون تعویض کارتریج‌های استریل یکبارمصرف، استفاده از دستکش مشکی تاتو و … توسط پیگمنتر رعایت گردد. در ادامه این مطلب از وب سایت مرکز غزل زرگریان، بهترین سالن آرایش دائم، به تاتو و خطر ابتلا به هپاتیت C، راه های انتقال هپاتیت، ابتلا به هپاتیت با انجام تاتو و خالکوبی در مراکز نامعتبر و همچنین پیشگیری از انتقال هپاتیت با تاتو می‌پردازیم.

روش‌های انتقال بیماری هپاتیت چیست؟

براساس مطالعات راههای انتقال هپاتیت شامل تزریق غیر ایمن، رفتار جنسی پرخطر، اعتیاد، تاتو و خالکوبی غیربهداشتی و … می‌باشند. گروه‌هایی نظیر کارکنان مراکز بهداشتی، معتادان تزریقی، بیماران هموفیلی و افراد با شرکای جنسی متعدد درصد بالایی در ابتلا به این بیماری دارند. در آرایش دائم و تاتو به سبب زنده ماندن ویروس ایدز روی تیغ در صورت استفاده از سوزن مشترک و تجهیزات غیر استریل امکان انتقال هپاتیت با تاتو وجود دارد.

میزان انتقال هپاتیت در تاتو

خون یکی از عامل انتقال بیماری‌هایی همچون هپاتیت است. در تاتو، میکروبلیدینگ ابرو، میکروپیگمنتیشن ابرو و … به دلیل استفاده از سوزن تاتو در لایه‌های پوست احتمال خونریزی حین تاتو و زخم تاتو وجود دارد. اگر سوزنی که برای این کار استفاده می‌شود آلوده باشد و به دلیل زنده ماندن ویروس ایدز روی تیغ، فرد به ویروس مبتلا می‌گردد. این اتفاق به ندرت رخ می‌دهد زیرا مقدار خونی که در تماس سوزن با پوست ایجاد می‌شود بسیار کم است.

از طرفی ویروس‌هایی مانند HIV نمی‌توانند مدت زیادی در خارج از بدن انسان زنده بمانند. در زمان اجرای تاتو و هنگامی که خون خشک می‌شود بیش از 90 درصد از ویروس‌ها در ساعت اول فیرفعال می‌شوند.

البته لازم به ذکر است زنده ماندن ویروس ایدز در جوهر تاتو و زنده ماندن ویروس ایدز روی تیغ بر اساس تعداد ویروس موجود در خون فرد متفاوت خواهد بود.

تاثیر استفاده از دستگاه تاتو استاندارد در عدم ابتلا به هپاتیت با انجام تاتو

در برخی از دستگاه‌های تاتو، بازگشت خون و لنف به دستگاه سبب ایجاد بیماری‌هایی خطرناک از فرد مبتلا به فردی سالم و انتقال هپاتیت با تاتو می‌شود. در این موارد حتی در صورتی که پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود و از سوزن‌های یکبارمصرف و استریل استفاده شود باز هم امکان انتقال خون و لنف به دستگاه و بازگشت آن به سوزن حین انجام تاتو برای نفر بعدی باعث انتقال بیماری گردد.

از این‌رو قبل از انجام تاتو و خالکوبی به دلیل انتقال ایدز از طریق خراش پوست باید از استریل بودن تجهیزات و ایمن بودن دستگاه تاتو مطمئن شوید.

جلوگیری از انتقال هپاتیت با تاتو، چرا و چگونه؟

هپاتیت ویروسی است که کبد را درگیر می‌کند. در میان انواع مختلف هپاتیت، هپاتیت نوع B و C دارای عوارض و شدت بیشتری هستند که اهمیت بالاتری دارند.

بسیاری از افرادی که دچار این بیماری شده‌اند ممکن است از بیماری خود مطلع نباشند. عموما افرادی که با خون انسان سرکار دارند از قبیل پزشکان، کادر درمان، مسترهای آرایش دائم یا پیگمنترها، جراحان و …. بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

خالکوبی از راه های انتقال هپاتیت است. اما می‌توان با رعایت نکاتی از بروز این بیماری و انتقال آن به افراد بیشتر جلوگیری نمود. با رعایت اصول ایمنی، پروتکل‌های بهداشتی، تعویض کارتریج‌های یکبار مصرف برای هر فرد، استفاده از تجهیزات و سوزن تاتو استریل شده، استفاده از دستکش مشکی تاتو و …می‌توان از راه‌های انتقال هپاتیت با تاتو جلوگیری نمود.

کدام نوع هپاتیت از طریق تاتو امکان انتقال دارد؟

هپاتیت A یکی از انواع هپاتیت است که از طریق مواد غذایی آلوده امکان انتقال دارد. معمولا این هپاتیت خودبه خود از بین می‌رود و مشکل‌ساز نیست. مگر آنکه شکل شدید آن در بدن فرد ایجاد شود.

هپاتیت نوع C و B از انواع هپاتیت مشکل ساز هستند که عوارضی به دنبال دارند. این هپاتیت‌ها از طریق خون و تزریق آلوده، روابط جنسی، از مادر به جنین و … انتقال می‌یابند.

هپاتیت چیست و آیا راه پیشگیری دارد؟

هپاتیت در معنای لغوی به التهاب کبد می‌گویند. این بیماری ناشی از خوردن برخی داروها، بیماری‌های خود ایمنی و ورود ویروس به بدن و بیماری‌های ژنتیکی به وجود می‌آید. اما هپاتیتی که عموما دربین مردم شناخته شده است، هپاتیت ویروسی است.

می‌توان گفت انسان‌ها به طور معمول نقشی در پیشگیری از هپاتیت غیرویروسی ندارند. اما در نوع ویروسی که به سبب ناآگاهی فرد رخ می‌دهد می‌توان با رعایت مواردی از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

آیا تاتو کردن هپاتیت می‌آورد؟

امروزه تاتو و خطر ابتلا به هپاتیت C بسیار شایع شده است. زیرا تاتو، ابتلا به ایدز و هپاتیت را به همراه دارد. از طرفی در پاک کردن میکروبلیدینگ ابرو یا پاک کردن تاتو ابرو با مواد، کاور تاتو قدیمی و حتی دکاپاژ ابرو نیز به دلیل استفاده از سوزن تاتو و ایجاد خراش روی پوست، امکان انتقال هپاتیت با تاتو وجود دارد.

افراد مبتلا به هپاتیت باید توسط پزشک تحت نظر بوده و از اهدای خون خودداری نمایند. در حالت کلی مبتلایان به هپاتیت از موارد منع تاتو محسوب می‌شوند. شما می‌توانید با مراجعه به بهترین مرکز میکروبلیدینگ در تهران یا بهترین سالن آرایش دائم از انتقال هپاتیت با تاتو جلوگیری نمایید.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.3 / 5. تعداد آرا: 6

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

دیدگاهتان را بنویسید