یکی از دغدغه خانمها، علت ریزش ابرو است. ریزش ابروها علتها و عوامل مختلفی دارد. برخی از این عوامل عبارتند از: مشکلات هورمونی، آلوپسی، عوارض دارویی، تغذیه نامناسب، استرس و…. . اگر بدانید که علت ریزش ابرو برای چیست بهتر میتوانید آن را درمان کنید. کاشت ابرو و روشهای زیادی هستند که با آنها میتوانید ریزش ابرو خود را درمان کنید. ریزش ابرو به طور معمول مشکل حاد و جدی نیست. اما در برخی موارد میتواند نشان دهنده یک بیماری جدی باشد. اگر ریزش ابرو دارید در ادامه این مطلب از وب سایت استاد غزل زرگریان، بهترین سالن آرایش دائم با ما همراه باشید تا بیشتر با علتها و درمان آن آشنا شوید.
علت ریزش ابرو چیست؟
ریزش ابرو دلایل زیادی دارد. در زیر به علتهای این مشکل میپردازیم:
فرآیند طبیعی پیری یکی از دلایل و عوامل ریزش ابرو
با افزایش سن ممکن است که ابروها نازک شوند یا ریزش مو شدید بگیرند. با پیرتر شدن برخی از فولیکولهای مو، تولید مو را متوقف میکنند و ساقههای مو ریزتر میشوند. بنابراین یکی از علت ریزش ابروها، افزایش سن است.
عدم تعادل هورمونی
عدم تعادل هورمونی به خصوص هورمونهای تیروئیدی میتواند یکی از علتهای ریزش ابرو باشد. چه تیروئید کم کار باشد و چه پرکار هر دو علت ریزش ابروها هستند. در کم کاری تیروئید فرد ممکن است در یک سوم بیرونی ابرو ریزش بگیرد. ریزش تیروئیدی موقتی است و بعد از بازگشت سطح تیروئید به حالت طبیعی، مو ابرو به حالت معمول خود برمیگردد. میتوانید برای متعادل شدن تیروئید دارو مصرف کنید و ریزش ابرو خود را متوقف کنید.
بیماریهای خود ایمنی از علت ریزش ابرو
این بیماری زمانی ایجاد میشود که سیستم ایمنی بدن به اشتباه به سلولهای بدن حمله کند. در برخی موارد ممکن است که سیستم ایمنی به سلولهای سالمی که به رشد مو کمک میکند حمله کند. این اتفاق باعث ریزش ابرو سکهای یا ریزش ابرو به طور کامل میشود. بیماریهای خود ایمنی عبارتند از:
- آلوپسی یا طاسی: این بیماری ریزش مو در سر و سایر نواحی بدن مانند ابروها را به وجود میآورد.
- آلوپسی فیبروزان فرونتال: این بیماری معمولا بعد از یائسگی به وجود میآید.
- لوپوس اریتماتوز دیسکوئید: این بیماری باعث زخمهای پوستی، جای زخم و ریزش مو در صورت و ابرو میشود.
- طاسی یونیورسالیس : یکی دیگر از انواع آلوپسی این بیماری است است که باعث ریزش یا محو کامل مو در کل بدن و ابروها میشود.
بیماریهای پوستی
برخی از بیماریهای پوستی میتواند باعث خارش و پوسته پوسته شدن پوست میشوند. در نتیجه التهاب پوست و خشکی و مالش یا خارش ناحیه اطراف ابرو، باعث میشود تا مو ابرو از دست برود. شایعترین بیماریهای پوستی عبارتند از:
- درماتیت آتوپیک یا اگزما: این بیماری نوعی التهاب پوست است که باعث خارش، قرمزی و ترشح پوست میشود.
- پسوریازیس: این بیماری یک نوع بیماری خود ایمنی است که سلولهای پوست به تعداد زیادی تکثیر میشوند. به طوری این اتفاق با سرعت انجام میشود که باعث ایجاد لکههای قرمز، پوسته پوسته و دردناک در پوست ایجاد میشود. این موارد فولیکول مو را مسدود میکنند و رشد ابرو را متوقف میکنند.
- درماتیت سبورئیک:این بیماری در اثر یک قارچ یا چربی بیش از حد پوست ایجاد میشود. حتی با این بیماری با شوره ابرو هم مواجه خواهید شد.
- درماتیت تماسی: اگر این بیماری در اطراف ابرو ایجاد شود رشد ابروها را متوقف میکند.
تمامی این بیماریهای پوستی اگر در اطراف ابرو ایجاد شوند باعث ریزش ابرو میشوند.
کمبودهای تغذیهای از شایعترین علت ریزش ابرو
غذا بر سلامت پوست و مو تاثیر زیادی دارد. بدن برای ایجاد مو به مواد مغذی خاصی نیاز دارد. کمبودهای تغذیهای زیر باعث ریزش ابروها میشوند:
- کمبود اسید چرب : غذاهایی که اسید چرب را تامین میکنند عبارتند از ماهی، آجیل و انواع مغزها
- کمبود بیوتین : عدم دریافت بیوتین منجر به نازک شدن و ریزش مو بدن و ابرو میشود.
- روی: یکی از علتهای ریزش ابرو کمبود روی در بدن است.
- کمبود مواد مغذی دیگری مانند ویتامین A، آهن، ویتامین C و امگا 3 باعث ریزش مو ابرو میشوند.
کمبود ویتامینها و مواد معدنی
بدن انسان به منابع انرژی ( کربوهیدراتها، پروتئینها و چربیها)، اسیدهای آمینه و چرب، ویتامینها و مواد معدنی نیاز دارد. برخی از این ریز مغذیها رشد مو را حفظ میکند و بر آن تاثیر میگذارد. کمبود ویتامین آ رشد سلولها را کند میکند و مانع از تولید سبوم میشود. کمبود ویتامینهای زیر از علت ریزش ابرو هستند:
- ویتامین B7
- ویتامین C
- آهن
- ویتامینهای E، B12 و D
- اسیدهای چرب امگا 3
عوارض برخی از داروها یکی از دلایل و نشانههای ریزش ابرو
برخی از داروها بر روی مو ابرو اثر میگذارند. برای مثال داروی آسیترتین یک دارویی است که برای بیماریهای پوستی مثل پسوریازیس استفاده میشود. همچنین داروی والپروئیک اسید یک داروی ضد تشنج است که تشنج و اختلال دو قطبی را درمان میکند. عوارض این داروها از علت ریزش ابرو است.
مشکلات ژنتیکی از نشانههای ریزش ابرو
مشکلات ژنتیکی زیر میتواند باعث ریزش ابروها شود:
- دیسپلازی اکتودرمی:این اختلال بر روی مو، ناخن و پوست تاثیر میگذارد. همچنین با وجود این اختلال ژنتیکی مو ابرو و مژههای و سر ریزش شدیدی پیدا میکند.
- سندرم نترتون: این اختلال باعث شکننده شدن مو سر و ابرو میشود. این وضعیت از بدو تولد وجود دارد.
بیماری کرم حلقوی از علت ریزش ابرو
این نوع بیماری یک نوع بیماری قارچی پوست است که به خاطر علائم پوستی آن این اسم را دارد. علائم این بیماری شامل لکههای قرمزو خارش دار، برجسته و حلقه مانند، همراه با ترشح و تاول است. زمانی که این بیماری در ابروها به وجود میآید معمولا مو ابرو میریزد و لکههای طاسی در ابرو باقی میماند.
جذام یا بیماری هانسن
بیماری جذام توسط نوعی باکتری به وجود میآید و به صورت زخم در سراسر پوست ظاهر میشود. این بیماری به ناحیه ابروها نفوذ پیدا میکند و منجر به نازک شدن ابرو میشود. یکی از علتهای ریزش ابرو وجود همین بیماری است.
استرس و اضطراب از علتهای ریزش ابرو
استرس و اضطراب بیش از حد باعث تغییرات فیزیولوژیکی میشود. این تغییرات شامل کاهش اکسیژن به فولیکولهای مو، نوسان سطح هورمون است. تمامی این تغییرات باعث ریزش ابرو میشوند.
آلوپسی تلوژن افلوویوم یکی از علت ریزش ابرو
تلوژن افلوویوم (TE) نوعی آلوپسی و یک ریزش غیر طبیعی مو میباشد. این بیماری زمانی رخ میدهد که چرخه رشد طبیعی مو توسط تغییرات هورمونی یا سایر تغییرات در بدن قطع شوند. تحقیقات نشان داده که تلوژن افلوویوم از دلایل و علتهای اصلی ریزش مو ابرو بعد از کرونا است.
بیماری کرم حلقوی
این بیماری نوعی بیماری قارچی پوست است. علائم این بیماری لکههای قرمز و خارش دار و برجسته و حلقه مانند همراه با ترشح و تاول است. زمانی که این لکهها روی ابروها ظاهر میشوند معمولا مو ابرو میریزد و لکههای طاسی باقی میماند.
سرطانهای پوستی
سرطانهای پوستی مثل BCC و SCC یا سارکوم کاپوزی باعث ریزش ابرو میشوند. شیمی درمانی هم یکی از علت های ریزش ابرو است. اما بعد از اتمام دوره، مو ابرو مجدد رشد میکند.
اختلالات رفتاری
بیماری تریکوتیلومانیا یک بیماری رفتاری است. در این بیماری فرد مو ابرو، سر و مژه خود را میکند. این اختلال یا ارثی یا عصبی است. در صورتی که این بیماری درمان نشود فولیکولهای مو از بین میرود.
سایر علتهای ریزش ابرو
ریزش ابرو تنها به موارد بالا ختم نمیشود و موارد زیر هم باعث ریزش ابروها میشوند:
- برداشتن بیش از حد ابروها: این عمل باعث ایجاد ضربه جزیی به فولیکول ابرو میشود و منجر به عدم رشد مو در آن نقطه میشود.
- بارداری و زایمان: چرخه نامنظم هورمونها چرخه رشد مو را بهم میریزد و باعث ریزش مو میشود.
- شیمی درمانی : با شیمی درمانی مو ابرو به طور دستهای میریزد.
- بافت اسکار : بافت اسکار میتواند نتیجه تروما، سوختگی (شیمیایی یا حرارتی) و شرایط پوستی باشد. معمولا بافت اسکار باعث ایجاد مشکلاتی مانند ریزش مو ابرو میشود.
- آسیب فیزیکی: زخمهای تصادفی، برداشتن موضعی تاتو و دیگر آسیبها به ابرو از علتهای ریزش ابرو است.
- قرارگیری در معرض تابش و تشعشع
- آمیلوئیدوز یکی از علت ریزش ابرو میباشد.
- سارکوئیدوز
- سوختگیهای شیمیایی
- تریکوتیلومانیا (اختلال کشیدن مو)
- کارسینوم سلول بازال
- قارچ فولیکول تروپیک
- سرطان سلولی فلسی
- سیفلیس
تشخیص علت ریزش ابرو
دانستن علت و دلیل ریزش ابرو بسیار اهمیت دارد. زیرا درمان آن بستگی به دلیل ریزش ابروها دارد. برخی از ریزشها با درمان جوابگو هستند. اما برخی دیگر از علتهای ریزش ابرو به درمان پاسخگو نیستند. برای اینکه بتوانید علت ریزش ابرو را متوجه شوید باید یک آزمایش کشش انجام دهید. اگر ابروهای خود را به آرامی بکشید و جدا شود یعنی اینکه ریزش ابرو دارید. با آزمایش خون میتوانید علت آن را متوجه شوید. اما نگران نباشید.
سوالات متداول
در ادامه به برخی از سوالات پرتکرار در مورد ریزش ابرو پاسخ دادهایم:
برای ریزش ابرو چی خوبه؟
اگر ذهن شما با این سوال درگیر است باید به شما بگوییم که بهترین راه درمان برای ریزش ناگهانی ابروها، میکروبلیدینگ ابرو، میکروپیگمنتیشن ابرو و آرایش دائم ابروها است. البته روشهای دیگری مانند کاشت ابرو و درمانهای خانگی هم برای ریزش ابرو موثر هستند اما مدت زمان آن برای نتیجه گرفتن بسیار طولانی است. با آرایش دائم ابرو همیشه ظاهری آراسته و مرتب خواهید داشت. یکی از بهترین افراد برای انجام خدمات آرایش دائم ابروها با تخصص و مهارت بالا، استاد غزل زرگریان است. با خیال راحت ابروهای خود را به استاد غزل زرگریان بسپارید و ابروهایی پر و زیبا داشته باشید.
چه زمانی برای ریزش مو ابرو به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر دچار ریزش ابرو شدهاید برای تعیین علت به پزشک پوست و مو مراجعه کنید. پزشک علائم شما را بررسی میکند و آزمایشات لازم را تجویز میکند. سپس یک برنامه درمانی مناسب را برای شما شروع میکند.
آیا ریزش ابرو عصبی است؟
زمانی که شما درگیر استرس و اضطراب هستید، بدن شما دچار تغییرات فیزیولوژیکی میشود. این تغییرات ممکن است باعث شوند که اکسیژن کافی به فولیکولهای ابرو شما نرسد. در نتیجه مو ابرو ضعیف میشود و شروع به ریزش میکند. همچنین استرس و اضطراب رابطه مستقیمی با سطح هورمونهای بدن دارند و تغییرات هورمونی میتوانند روی مو شما تاثیر بگذارند. بهطورکلی، به این نوع ریزش ابرو که بر اثر عوامل روانی ایجاد میشود، ریزش ابرو عصبی گفته میشود.
من به دلایل هورمونی ریزش ابرو داشتم و تو مرکز شما میکرو ابرو انجام دادم و خیلییی الان از فرم ابروهام راضیم.
خدا را شکر که رضایت داشتید.