مقالات مرکز غزل زرگریان

آلوپسی و 6 نوع رایج این بیماری و بهترن روش درمان

آلوپسی و 6 نوع رایج این بیماری و بهترن روش درمان
4.5
(10)

آلوپسی نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن ریزش مو در یک ناحیه و یا کل سر یا بدن مشاهده می‌شود. علت بیماری آلوپسی می‌تواند هورمونی، ژنتیکی یا دارویی باشد و یا در اثر عادات بد مراقبت از مو بوجود آمده باشد. از علائم ریزش مو آلوپسی آره آتا می‌توان به نازکی تار مو، ریزش سکه‌ای و کاهش رشد مو اشاره کرد. آلوپسی در زنان و مردان یکی از مشکلات جدی است که افراد از آن رنج می‌برند. این ریزش مو سکه ای موجب کاهش اعتماد بنفس و ظاهری ناخوشایند در چهره بانوان و آقایان می‌شود.

از این‌‌رو اغلب افرادی که ریزش مو یا خالی شدن قسمتی از سر را تجربه می‌کنند، به دنبال درمان قطعی الوپسی آره آتا و راه درمان ریزش مو سکه ای هستند.

درمان آلوپسی در طب سنتی و روش‌های خانگی می‌توانند تا حدی از این ریزش مو جلوگیری کنند. اما متاسفانه هیچ درمان قطعی الوپسی دیده نشده است. از این رو برای افرادی که می‌پرسند درمان بیماری آلوپسی چیست؟ می‌توانند از درمان‌های جایگزینی همانند روش اسکالپ سر، داروها، لیزردرمانی و .. استفاده کنند.

در ادامه این مطلب از سایت غزل زرگریان قصد داریم ضمن معرفی این بیماری و انواع آن به سوالات شما از قبیل آیا بیماری آلوپسی واگیردار است؟ درمان قطعی آلوپسی آره آتا چیست؟ و .. پاسخ دهیم.

بیماری آلوپسی چیست؟

بیماری آلوپسی چیست؟

آلوپسی (alopecia) نوعی بیماری و علل ریزش مو در افراد است. علت بیماری آلوپسی از عوامل مختلفی مانند عوامل هورمونی، اختلال غدد، عوارض دارویی و ... ناشی می‌شود. در روند این بیماری خود ایمنی افراد شاهد ریزش مو در سر و در دیگر نقاط بدن خود هستند.

درصورت ابتلا به ریزش مو آره آتا، سیستم ایمنی بدن فرد با حمله به فولیکول مو باعث ریزش مو می‌شود. طاسی به جنسیت، سن و نژاد خاصی مربوط نیست و ممکن است در هر سنی برای هر کسی در نقطه ای از سر یا بدن رخ دهد. ریزش مو سکه ای یکی از رایج‌ترین انواع ریزش مو است که در آن لکه‌های کچلی روی سر مشاهده می‌شود.

آلوپسی در زنان یا مردان و یا هر فرد می‌تواند عملکرد متفاوتی داشته باشد. در برخی افراد این بیماری به شکل مزمن و در برخی دیگر به شکل خفیف نمود می‌کند. ریزش مو آره آتا می‌تواند در هر بخش از بدن شما به شکل ریزش مو شقیقه، ریزش مژه، ریزش مو صورت یا ریزش ابرو و ... را می‌تواند دیده شود. متاسفانه هنوز برای درمان قطعی این بیماری هیچ روش درمانی صددرصدی مشاهده نشده است.

آلوپسی در مردان

آلوپسی در مردان

طاسی ارثی مردانه یا آلوپسی آندروژنیک یکی از دلایل ریزش مو در مردان است که به دلیل مشکل ارثی رخ می‌دهد. الگوی طاسی در مردان با ریزش مو زنان متفاوت است.

در طاسی مردانه، فولیکول‌های مو نسبت به نوعی هورمون مردانه از مشتقات تستوسترون با نام دی‌هیدروتستوسترون (DHT) حساس می‌شود. در این بیماری موها دو طرف شقیقه فرد کم پشت و نازک شد و سپی به مرور موهای بالای سر او کم پشت می‌شود و ریزش ناحیه‌ای آغاز می‌گردد. این قسمت‌های طاسی به تدریج بیشتر شده و طاسی کامل اتفاق میافتد. این بیماری در مردان سیب ریزش ریش به صورت سکه‌ای یا کامل نیز می‌شود.

آلوپسی در زنان

آلوپسی در زنان

یکی از شایع‌ترین علل ریزش مو در زنان، آلوپسی آندروژنیک است که معمولا ارثی است. در این نوع طاسی فولیکول‌های مو نازک و کوچک می‌شوند. این بیماری در زنان اغلب از بالای سر شروع شده و از طرف شقیقه‌ها به عقب می‌رود.

علت این بیماری در زنان ناشی از ترشح زیاد هورمون جنسی آندروژن مردانه می‌باشد. استفاده از سیگاه نیز می‌تواند این بیماری را در زنان را بیشتر کند.

آلوپسی در کودکان

آلوپسی در کودکان

ریزش مو آلوپسی آره آتا (Alopecia areata) یک بیماری خود ایمنی است که در سنین مختلف موجب ریزش قسمتی از مو می‌شود. اما اغلب در کودکان شایع است. سیستم ایمنی بدن کودکان مبتلا به این بیماری به فولیکول مو حمله نموده و سبب کند شدن و توقف تولید مو و همچنین ریزش مو در ناحیه‌هایی از سر یا طاسی در کودکان می‌شود.

اگرچه برخی محققان علت این بیماری را در کودکان را نقص سیستم ایمنی بدن نمی‌دانند و بر این باورند که به علت کمبود مواد معدنی، کم کاری تیروئید و شیردهی نامناسب باعث این اتفاق شده است.

علائم آلوپسی طاسی

ریزش مو نخستین علائم طاسی است که اغلب در زمان شانه زدن یا شستشوی موها مشاهده می‌شود. از دیگر علائم ریزش مو سکه ای می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  •  طاسی سکه ای
  •  کاهش رشد مو
  •  نازک شدن تار مو
  • سوزش، خارش و درد در قسمت دچار ریزش
  •  زخم و برجستگی روی پوست سر

ریزش سکه ای اغلب در ناحیه پس سر رخ می‌دهد. البته عواملی از قبیل تاثیر استرس بر پوست و مو و شوک های عاطفی و جسمی، افزایش سن، درمان‌های پزشکی مانند شیمی درمانی و ... نیز باعث ریزش موی بدن یا سر می‌شوند؛ از همین‌رو لزوما هر نوع ریزش مویی را نمی‌توان علت بیماری آلوپسی درنظر گرفت.

انواع بیماری آلوپسی

تا بحال 6 نوع مختلف از این بیماری شناخته شده است که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

آلوپسی آندروژنیک (Androgenic alopecia)

آلوپسی آندروژنیک (Androgenic alopecia)

این نوع طاسی با الگوی مردانه یکی از شایع‌ترین علل ریزش مو مردان و زنان است. معمولا این بیماری از سن 50 به بالا به مقدار کم شروع می‌شود. در حالت کلی حدود 50 درصد مردان و 10 درصد زنان به این بیماری دچارند. علت این بیمار معمولا ژنتیکی است؛ اما می‌تواند هورمونی هم باشد.

در انواع هورمونی این بیماری، آندروژن‌ها یا هورمون‌های مردانه بر روی فولیکول‌هایی از مو که از لحاظ ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری هستند، عمل می‌کند و به مرور سبب آتروفی می‌شود تا هنگامی که به صورت کامل مو از بین برود.

آلوپسی آره‌آتا (Areata alopecia)

آلوپسی آره‌آتا (Areata alopecia)

این نوع بیماری ریزش مو به صورت سکه‌ای است که می‌تواند به کل پوست سر یا بدن نیز سرایت کند. معمولا این نوع بیماری طاسی از بین رفته و موها مجددا رشد می‌کند؛ اما ممکن است این لکه‌ها مجددا در آینده ظاهر شوند. این عارضه علاوه بر عوامل ژنتیکی به بیماری‌های خود ایمنی نظیر دیابت، سلیاک یا آرتریت نیز مربوط می‌شود.

آلوپسی فیبروزان فرونتال (Frontal fibrosing alopecia)

آلوپسی فیبروزان فرونتال (Frontal fibrosing alopecia)

این نوع معمولا در زنان بیشتر از مردان است. این نوع عارضه ناشناخته‌های بسیاری دارد که علت آن هنوز مشخص نیست و می‌تواند مربوط به یائسگی باشد. این نوع طاسی عمدتا روی خط مو در جلوی سر اثر گذاشته و به مرور به عقب حرکت می‌کند.

آلوپسی منتشر شونده (Diffuse alopecia)

آلوپسی منتشر شونده (Diffuse alopecia)

این نوع ریزش مو برگشت پذیر می‌باشد و ممکن است تا حدودی شدید بوده و به ناحیه‌ای از پوست سر که مو در آن از بین می‌رود مربوط باشد.

آلوپسی اِسکار (Scarring alopecia)

آلوپسی اِسکار (Scarring alopecia)

این عارضه همانند نامش نوعی ریزش مو ناشی از زخم می‌باشد. در این حالت یک زخم سبب تخریب فولیکول‌های مو شود و رویش مو را در آن ناحیه از بین ببرد.

آلوپسی کامل (Universal alopecia)

آلوپسی کامل (Universal alopecia)

این عارضه نوعی بیماری خود ایمنی است که با حمله به فولیکول‌های مو از تولید مو جلوگیری کرده و سبب طاسی می‌شود. در این نوع بیماری، آنتی بادی‌های بیمار با حمله به فولیکول مو سبب از بین رفتن فولیکول می‌شوند. آلوپسی کامل زیرگروهی از آره آتا است که تفاوتشان تنها در تهاجمی‌تر بنظر رسیدن این نوع عارضه است.

درمان قطعی آلوپسی آره آتا چیست؟

درحال حاضر هنوز هیچ درمان قطعی آلوپسی آره آتا وجود ندارد. اما روش‌هایی کشف شده است که روی این بیماری تاثیر مثبتی دارد. در حالت کلی این بیماری مادام العمر نیست؛

زیرا فولیکول‌های مو زنده بوده و موها مجددا رشد می‌کنند. اما درمان‌هایی وجود دارد که باعث رشد مجدد موهای ریخته شده و عدم ریزش مجددا مو در آینده می‌گردند.

از روش‌های درمان آلوپسی در طب سنتی و درمان خانگی ریزش مو می‌توان به روغن تراپی مو اشاره کرد. از دیگر راه درمان ریزش مو سکه ای می‌توان به لیزر درمانی با نور، داروها و عمل جراحی اشاره کرد.
یکی از روش‌های درمان قطعی آلوپسی آره آتا و بهبود ظاهر مو، تاتو اسکالپ سر است.

افرادی که به دلیل این بیماری دچار طاسی سر شده‌اند می‌توانند با مراجعه به مراکز تخصصی و انجام این روش نیمه دائمی زیبایی ظاهری خود را مجددا بازیابند. با توجه به اهمیت استفاده از رنگ مخصوص اسکالپ سر و استریلیزه بودن سوزن و کارتریج اسکالپ و دیگر موارد در اجرای این تکنیک، مراجعه به مرکزی تخصصی بسیار مهم است.

زیرا در صورت مراجعه به مراکز نامعتبر ممکن است شما به دلیل آلرژی به جوهر تاتو و عوارض تاتو دچار مشکلاتی جبران ناپذیر شوید.

در مراکز معتبر با قوی ترین پماد بی حسی برای تاتو و مواد بهداشتی این تکنیک بدون درد تاتو برای شما به بهترین شکل اجرا شده و طاسی سر شما پوشانده می‌شود.

آیا بیماری آلوپسی واگیردار است؟

خیر، این بیماری طاسی نوعی بیماری اختلال ژنتیکی می‌باشد که منشأ ویروس یا میکروبی ندارد، از این رو واگیردار نبوده و از فردی به دیگری منتقل نمی‌شود.

درمان آلوپسی در طب سنتی و روش های خانگی چگونه است؟

مستندات و شواهد کافی مبنی بر درمان قطعی آلوپسی آره آتا با روش‌های خانگی در اختیار نیست. اما درمان آلوپسی در طب سنتی با مواد مانند عصاره سیر یا پیاز ، روغن بادام، عسل، روغن رزماری، چای سبز سرد، شیر نارگیل و … می‌توانند باعث تحریک فولیکول‌های مو و رویش مجدد آن شود.

شایع ترین علت ریزش مو در رنان، مردان و کودکان چیست؟

آلوپسی آندروژنتیک در مردان و زنان شایع‌ترین علت ریزش مو و آلوپسی آره آتا نیز متداول‌ترین علت ریزش مو در کودکان است.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 10

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

3 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها