مقالات مرکز غزل زرگریان

لایه های پوست و شناخت 3 لایه برای کاشت رنگدانه‌

لایه های پوست
3.8
(24)

لایه های پوست و شناخت آن برای کاشت رنگدانه‌ها در پوست در تاتو و آرایش دائم یکی از موارد مهم برای تاتوکارهاست. شناخت آناتومی پوست صورت برای انتخاب نزدیکترین و بهترین رنگ تاتو برای پوست بسیار حائز اهمیت است. به‌عبارتی دیگر برای اینکه رنگ تاتو متناسب با پوست فرد و به درستی انتخاب شود، پیگمنتر باید درباره آناتومی لایه‌ های پوست و بهترین لایه پوست برای کاشتن رنگدانه آشنایی داشته باشد. شناخت انواع پوست و پیگمنت‌های غالب بر پوست، به ساخت و ترکیب رنگ تاتو کمک کرده و از تغییر رنگ تاتو جلوگیری می‌‌کند.

فایل صوتی معرفی لایه های پوست

پیگمنتر با شناخت ساختمان پوست و ضخامت لایه های پوست صورت برای کاشت رنگدانه، می‌تواند بهترین میکروبلیدینگ ابرو، فیبروز ابرو، بولد بروز ابرو، بلید کرکی مویی و تاتو را برای مشتریان خود انجام دهد. ما در ادامه این مطلب از وب سایت غزل زرگریان، شما را با لایه های پوست، ساختمان پوست به زبان ساده و اهمیت شناخت آن برای کاشت رنگدانه آشنا خواهیم کرد و به شما می‌گوییم که میکروبلیدینگ در کدام لایه پوست انجام میشود.

 

شناخت لایه های پوست صورت در کاشت صحیح رنگدانه

از آنجایی که پوست 15 تا 20 درصد کل وزن بدن است، یکی از مهم‌ترین اعضا بدن محسوب می‌شود. اما توجه به این نکته ضروری است که آناتومی پوست صورت دارای ساختاری لایه لایه است که شناخت لایه های پوست در تاتو اهمیت فراوانی دارد. چرا که اگر پیگمنتر با ساختمان پوست آشنایی نداشته باشد، نتیجه نهایی تاتو مورد انتظار فرد نخواهد بود. همچنین ممکن است به دلیل بی‌تجربگی و عدم شناخت لایه‌ های پوست و کاشت غیر اصولی رنگدانه توسط پیگمنتر، مشتری مجبور به پاک کردن تاتو یا دکاپاژ ابرو شود.

کاشت رنگدانه در لایه‌‌ های پوست در ماندگاری و نتیجه نهایی تاتو بسیار تاثرگذار است.پوست از سه لایه تشکیل شده است که پیگمنتر برای کاشت رنگدانه باید با این سه لایه آشنایی داشته باشد. در زیر به انواع لایه‌ های پوست و بهترین لایه برای کاشت رنگدانه اشاره می‌کنیم:

لایه اپیدرم پوست از لایه های پوستی

شناخت لایه های اپیدرم پوست

لایه رویی و سطحی پوست، لایه اپیدرم پوست است که سلول‌های مرده در این لایه تجمع می‌کنند. مشخص کردن نوع پوست و مراقبت از بدن از اصلی‌ترین وظایف لایه اپیدرم است. رنگدانه در این لایه به دلیل وجود سلول‌های مرده و سطحی بودن آن، به‌راحتی از پوست پاک می‌شود.

همچنین رنگ پوست گندمی، سفید و سبزه پوست در این لایه قابل تشخیص است. پیگمنتر با شناخت و بررسی این لایه می‌تواند به‌راحتی بهترین رنگ تاتو را برای مشتری انتخاب نماید.

لایه درم (derm) یا مزودرم از لایه های پوست مهم

لایه درم (derm) یا لایه مزودرم پوست بهترین لایه پوست برای کاشت رنگدانه

لایه میانی پوست به‌عنوان لایه درم پوست یا مزودرم شناخته می‌شود. این لایه مزودرم پوست همچنین به غشاء میانی پوست، قسمت عروقی و حساس پوست نیز معروف است.

این لایه حاوی الاستین و کلاژن است که موجب جوانسازی، ترمیم پوست و پاکسازی می‌شوند. همچنین لایه درم پوست دارای سلول‌های بافت زنده و حدود 5 تا 7 برابر از لایه اپیدرم ضخیم‌تر است. رنگدانه‌ها بوسیله سوزن تاتو توسط پیگمنتر وارد این لایه شده و این موضوع موجب دوام و ماندگاری بالای رنگ تاتو می‌شود.

هیپودرم (hypoderm) یا آندودرم یکی دیگر از لایه‌ های پوست

لایه سوم یا آخر پوست، هیپودرم یا زیرجلد نام دارد که در آن غدد چربی و دیگر اجزای حیاتی پوست وجود دارد. این لایه، پوست را به ماهیچه متصل کرده و بسیار حساس است. از این‌رو هنگام وارد شدن سوزن تاتو، خونابه از آن خارج می‌شود.

برای همین‌رو تاکید می‌شود که در تاتو رژ لب دائم یا کانتور لب، سوزن تاتو به این لایه های پوست وارد نشود. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت این لایه پوست برای کاشت رنگدانه و تاتو صورت اصلا گزینه مناسبی نیست.

اهمیت شناخت لایه های پوست

حال که آناتومی لایه های پوست را شناختید، لازم است اهمیت هر کدام از آن‌ در تاتو را نیز بدانید. در ادامه به اهمیت شناخت لایه‌ های پوست اشاره کرده‌ایم:

  • در لایه اول پوست که در آن پیگمنت‌های رنگی پوست قابل مشاهده است، درصورت انتخاب اشتباه مستر، ممکن است شاهد تغییر رنگ در پوست باشیم. برای نمونه افراد سبزه پوست، دارای رنگدانه‌های پوست زرد و قرمز هستند. از این‌رو باید برای این افراد از رنگ‌های زیتونی و دودی کمتر استفاده نمود. همچنین لازم به ذکر است در صورتی که در این لایه کاشت رنگدانه انجام شود، پس ازمدتی شاهد ریزش تمامی رنگ تاتو خواهیم بود.
  • لایه درم یا لایه دوم پوست به دلیل دارا بودن کلاژن نقش مهمی در ترمیم پوست دارد. هنگام کاشت رنگدانه در این لایه، توجه به عمق سوزن تاتو و فشار دست در رسیدن به این لایه بسیار مهم است. زیرا کاشت رنگدانه در این لایه انجام می‌گیرد و رنگدانه‌ها باید به خوبی وارد پوست شوند.
  • در لایه سوم یا هیپودرم به هیچ وجه نباید کاشت رنگدانه انجام شود. چراکه این لایه بسیار حساس بوده و همچنین رنگ‌ها پس از چند هفته پخش می‌شوند.

از این مطلب نتیجه می‌گیریم بهترین لایه برای کاشت رنگدانه در پوست، لایه دوم یا درم است.

دلیل عدم کاشت رنگدانه در لایه سوم پوست

لایه سوم پوست یا هیپودرم، یکی از لایه های پوست حساس محسوب می‌شود که به اندام داخلی بدن و ماهیچه نزدیک است. پیاز مو نیز در این لایه وجود دارد. دلیل اینکه بسیاری از بانوان پس از انجام آرایش دائم و تاتو دچار ریزش مو ابرو و عدم رویش مجدد می‌شوند، نیز به همین دلیل است.

چراکه کاشت رنگدانه و ورود سوزن تاتو به لایه سوم باعث آسیب به پیاز مو می‌شود. همچنین رنگدانه در این لایه پس از مدتی پخش می‌شود.

از این رو پیگمنتر باید در لایه‌ های پوست و شناخت بهترین لایه برای کاشت رنگدانه تخصص و مهارت کافی داشته باشد و بداند هیچگاه نباید در لایه سوم کاشت انجام داد.

لایه های اپیدرم پوست چیست؟

اپیدرم خود از لایه‌های پایه، لایه خاردار؛ لایه گرانولوزوم، لایه شفاف و لایه شاخی پوست تشکیل شده است. لایه شاخی پوست خارجی‌ترین لایه پوست و مانع بین بدن و محیط است.

آیا در لایه اپیدرم پوست خون وجود دارد؟

خیر. در لایه اپیدرم خون وجود ندارد و از این رو پیگمنتر می‌تواند براحتی با بررسی این لایه، بهترین رنگ تتو را برگزیند.

در شناخت لایه های پوست در پاکسازی کدام لایه اهمیت دارد؟

برای پاکسازی پوست و اجرای روش‌های کنترل چربی پوست نیاز به شناخت لایه اپیدرم که خارجی‌ترین لایه است داریم.

ضخامت لایه های پوست چقدر است؟

ضخامت لایه‌های پوست در بافت‌های مختلف بدن متفاوت بوده اما در کل این ضخامت بین 1.4 تا 4 میلی‌متر است.

کاشت رنگ در کدام لایه باعث ریزش رنگ تتو می‌شود؟

درصورتی که پیگمنتر درلایه اول کاشت رنگ انجام دهد، پس از مدتی تمام رنگ‌ها ریزش پیدا می‌کنند.

میکروبلیدینگ در کدام لایه پوست انجام میشود؟

میکروبلیدینگ و سایر تکنیک‌های تاتو و آرایش دائم در لایه درم یا لایه مزودرم پوست انجام می‌شود.

چقدر این مطلب برای شما مفید بود؟

روی یک ستاره کلیک کنید تا به آن امتیاز دهید!

میانگین امتیاز 3.8 / 5. تعداد آرا: 24

تا الان رای نیامده! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهید.

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها